Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, kojim upravlja Centar za ženske studije, poziva sve zainteresirane da dođu i obilježe Zagorkin 146. rođendan. Program traje od četvrtka, 28. veljače do ponedjeljka 4. ožujka.

Četvrtak, 28. veljače 2019.

11.00-16.00 sati Otvorena vrata Stalnog postava Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke

Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke posjetitelji_ce saznat će informacije o njezinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom djelovanju te svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu.

Petak, 1. ožujka 2019.

18.00-21.00 sati Zagorkarium

Čitali ste „Gričku vješticu“, „Jadranku“, „Republikance“, „Plamene inkvizitore“ i druge Zagorkine povijesne romane? Upoznati ste sa Zagorkinom biografijom? Volite izazove, zagonetke, igre? Onda je „Zagorkarium“ mjesto za vas! Okupite svoju dvočlanu, tročlanu ili četveročlanu ekipu i prijavite se na kviz namijenjen svim ljubiteljima i ljubiteljicama Zagorkina lika i djela.

Najbolju ekipu nagrađujemo povodom Zagorkina 146. rođendana! Zabavite se i zaigrajte s nama!

S obzirom na ograničeni prostor u Memorijalnom stanu, primamo samo pet ekipa, stoga požurite s prijavama! ?

Prijaviti se na email: zagorka@zenstud.hr ili slanjem SMS poruke i putem WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121. Kontakt osoba je Ana Zbiljski.

Nedjelja, 3. ožujka 2019.

11:00-16:00 h Otvorena vrata Stalnog postava Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke

Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke posjetitelji/ce saznat će informacije o njezinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom radu i svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu.

Ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

16:00 – 19:30 Radionica čitanja „Zagorkin Crveni ocean

Povodom Zagorkinog rođendana Centar za ženske studije poziva vas na Radionicu čitanja „Zagorkin Crveni ocean“. Kroz Crveni ocean, široj javnosti manje poznati roman, vodit će Milena Benini, poznavateljica i spisateljica znanstvene fantastike, dok će kviz i razgovor moderirati Vesna Barilar iz Centra za ženske studije.

Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje. Broj sudionica je ograničen, stoga požurite s prijavama.

Prijaviti se možete putem emaila: zagorka@zenstud.hr ili SMS i WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt, a na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Sva obrada osobnih podataka vrši se isključivo u svrhu izvještavanja i pravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova. Kontakt osoba je Ana Zbiljski.

Radionica se odvija u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koju sufinacira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima pratite našu na web stranicu: http://zenstud.hr/projekti/zabitiplus54/ , te Facebook stranicu: https://web.facebook.com/zabitiplus54/

Manifestaciju Sretan rođendan Zagorka financijski podržava Grad Zagreb.
Ukupna vrijednost projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnos je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.