Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke u suradnji s Gornjogradskim coprnicama i Čuvaricama vremena i ove se godine priključuje Noći muzeja te otvara vrata Stana posjetiteljima 26. siječnja 2020. od 18 do 22h.

Uz kostimirano stručno vodstvo kroz Stalni postav posjetitelji_ce moći će saznati brojne zanimljivosti i podatke o Zagorkinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom radu, svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu, kao i o programima koje se provodi Centar za ženske studije u ovom memorijalnom prostoru. Grupe od po 20-ak osoba ulazit će svakih 10-15 minuta.

S obzirom da ove godine obilježavamo 110 godina od početka izdavanja Zagorkinog romana “Republikanci”, bit će organizirana nagradna igra “Zagorka nagrađuje”. Svi posjetitelji_ice dobit će prilikom ulaska u stan nekoliko pitanja na koja moraju odgovoriti, te svoj odgovor ubaciti u kutiju. U Stanu će se nalaziti i kutija u koju će ubaciti papir s odgovorima, a sretnog dobitnika_icu izvući ćemo u ponedjeljak.

Raspored:

18:00 – 22:00 h Stručno vodstvo kroz Stalni postav

18:00 – 22:00 h “Zagorka nagrađuje”