čestitka3b

Lov na Zagorkino blago po širem centru Zagreba

Dan prije 142. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, u nedjelju 1. ožujka 2015. godine, u organizaciji Centra za ženske studije održat će se edukativna igra kroz koju će sudionici/e na dinamičan i zabavan način moći doznati zanimljivosti iz života i djelovanja ove znamenite hrvatske spisateljice, novinarke i borkinje za ljudska prava.

Igra je osmišljena kao fotografski lov na blago, odnosno otkrivanje i fotografiranje lokacija u centru Zagreba koje su značajne za život i stvaralaštvo Marije Jurić Zagorke.
U timovima od jednog do tri člana/ice, ljubitelji/ce Zagorke natjecat će se u otkrivanju Zagorkinih tajni, pri čemu će rješavati zagonetke, proučavati fotografije, odgovarati na pitanja o Zagorkinom djelima i posjećivati mjesta u gradu koja su obilježila njen život i stvaralaštvo.
Sudjelovanje u igri je besplatno, ali je za prijavu potrebno ispuniti kratki upitnik te u nedjelju, dan prije Zagorkinog rođendana, 1. ožujka u 11 sati doći u Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, na adresi Dolac 8, gdje će sudionici dobiti detaljne upute za igru. Proglašenje pobjednika održat će se istog dana na istome mjestu, u 15 sati, a za najbolja i najkreativnija rješenja osigurane su nagrade.

Voditeljice igre su Ivana Delač i Vesna Kurilić, vanjske suradnice Centra za ženske studije. Igra se odvija u okviru programa Memorijalnog stana Marije Jurić koji kontinuirano provodi Centar za ženske studije uz podršku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

Za dodatne informacije javite se na e-mail astralarp@gmail.com.