Povodom obilježavanja Zagorkine smrti (umrla je u noći s 29. na 30.11.1957.), Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke poziva Vas na kratki performans „Duhovi Zagorkina stana“.

Dolac 8 posljednja je adresa na kojoj je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka. Prostor koji je još uvijek ispunjen predmetima iz njenog života i utiscima njenog stvaralaštva. U obljetnici noći u kojoj je Zagorka napustila ovaj svijet, prostor će oživjeti na poseban način. Svjetla će se ugasiti, a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njenom stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu. Prošećite pod svjetlošću svijeća Zagorkinim stanom i osluškujte duhove prošlosti.

Broj posjetitelja je ograničen na 25 osoba, a izvedbe se održavaju u srijedu, 29. studenoga 2023. s početkom u 19.00 h, 19.30 h, 20.00 h i 20.30 h.

Program je besplatan!

Prijave na martinafindrik@yahoo.com ili putem messengera na Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.

Veselimo se Vašim prijavama i dolasku!

 

Važne upute!!!! ????

Početak izvedbe je ispred ulaza u zgradu u kojoj se nalazi Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke. Adresa je Dolac 8, točno na tržnici.

Molimo Vas da budete točni. Ispred ulaza će Vas dočekati kolegica koja vodi kroz priču. Prepoznat ćete je po kostimu.

Važna napomena! Molim Vas dok čekate nemojte zvoniti na Memorijalni stan! (Zvono ometa izvedbu koja nazalost traje samo 15 minuta i poremeti ugođaj publici koja prisustvuje događaju).

Ako zakasnite na grupu za koju ste se prijavili, molim Vas pricekajte sljedeću grupu.

Kad izvedba počne, ne možete se priključiti i nismo u mogućnosti odgovoriti ako nas zovete.

Prije ulaska u stan odlozite jakne, kišobrane i teže vrecice u predvorju stana. U stanu će biti dosta vruće, pa predlažemo da odložite stvari prije ulaska na izvedbu, kako ne bi ometali ostale posjetitelje.

Unaprijed Vam hvala na pridržavanju uputu.

Program se odvija uz financijsku podršku Grada Zagreba.