6. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije organizira šeste po redu Dane Marije Jurić Zagorke koji se održavaju od 27. studenog do 2. prosinca 2012. godine.

Iz programa izdvajamo svečanost u Hrvatskom saboru povodom imenovanja prostora za rad predstavnika i predstavnica medija Novinarskom sobom „Marija Jurić Zagorka“ (srijeda, 13h) te promociju stripa „Zagorka: Biografija“ autorice Lee Kralj Jager koja će se održati u četvrtak u 14h u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke. Strip će predstaviti dr.sc. Leonida Kovač i Asja Bakić.

Po treći put bit će dodijeljena Nagrada za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike, kojom promoviramo ravnopravnost spolova u obrazovanju.

U suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak i subotu održava se znanstveni skup „Marija Jurić Zagorka – život, djelo, naslijeđe / Rad, rod i klasa“, što je ovogodišnja tema Dana. Tim smo povodom u goste pozvale radnice iz našeg susjedstva i radnice Kamenskog kako bi s njima podijelile priču o Zagorki i radu.

Sudionice/i skupa i građanstvo će ponovno moći prošetati Zagrebom Zagorkinim tragom uz vodstvo Slavice Jakobović Fribec, i to u dva navrata – u subotu u 14h i u nedjelju u 11 h.

Više o programu saznajte iz naših programskih materijala!