Pozivamo Vas na predstavljanje zbirke “Prava djeca (ne) odrastaju usput” danske pjesnikinje Cindy Lynn Brown koje će se održati u sklopu “Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke“ u srijedu, 8. 6. u 20h, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, u suorganizaciji Centra za ženske studije i Naklade Mala zvona.

prava djeca - pozivnica (3)
Na promociji će – zajedno s autoricom – knjigu predstaviti prevodilac Mišo Grundler, književnica Kristina Posilović te urednica knjige Sanja Lovrenčić.

Cindy Lynn Brown istaknuta je dansko-američka pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije. Diplomirala je književnost i kreativno pisanje, dosad je objavila šest zbirki pjesama te jedan roman. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika, a nastupa na pjesničkim festivalima diljem svijeta. Godine 2013. primila je Nagradu za poeziju Danske poljoprivredne kulturne fondacije, a iste je godine boravila u Rezidenciji Kamov u Rijeci. Organizatorica je međunarodnog festivala poezije Odense Lyrik u Danskoj. Njena knjiga “Prava djeca (ne) odrastaju usput”, suvremene motivike i originalne jezične invencije, izazvala je niz pohvalnih reakcija danske književne kritike.

prava djeca - plakat (3)

“Pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove. Pobuna protiv čvrstog i konačnog reflektira se u neprestanoj raspri s identitetima i markerima identiteta.” (Litteratursdien)