U četvrtak, 16. siječnja 2014. u 19 sati, održat će se književni razgovor s autoricom Majom Hrgović povodom izlaska njezinog romana Živjet ćemo bolje

U novu nas 2014. godinu uvodi novinarka i književnica Maja Hrgović svojim romanom Živjet ćemo bolje, slojevitom pričom o obitelji koja se nosi s traumama prošlosti, ciničnom stvarnosti i neizvjesnom budućnosti. Roman je nastajao četiri godine, većim dijelom u trenucima koje bi autorica uspjela oteti od brojnih svakodnevnih obaveza. Maja Hrgović kaže da je htjela napisati roman sastavljen od poglavlja koja bi se mogla čitati i kao odvojene priče, i ne taji da se htjela ugledati na kvalitetne sapunice poput Kućanica.

Razgovor o romanu, odnosu spram književnosti i novinarstva, sapunica i online književnosti, svakodnevici pisanja i svakodnevici življenja s autoricom će voditi Rada Borić. Ovim književnim susretom otvaramo ciklus razgovora s istaknutim autoricama, književnicama, znanstvenicama i umjetnicama.

Maja Hrgović novinarka je redakcije kulture u Novom listu, a pisala je za brojne medije u Hrvatskoj i regiji. Urednica je online časopisa za kulturu i društvena pitanja Arteist.hr u čijoj je biblioteci izdan i njezin prvi roman Živjet ćemo bolje.
Do sada je objavila knjigu proze Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo (Profil, 2010.) za koju je dobila nagradu Kiklop 2010. godine. Priče su joj objavljene u antologijama Best European Fiction 2012 i The Grant Magazine. Prema priči Zlatka britanska redateljica Em Cooper snimila je istoimeni kratki igrani film, a film nastao prema nagrađenoj priči Povratak imat će premijeru u ljeto 2014.

Razgovori o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti se održavaju svaki treći četvrtak u mjesecu, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, u 19 sati. Ulaz slobodan, dobrodošli/e! Program podupire Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba