4-Klothilda_Buratti_r_Vranyczany-Dobrinovic

U četvrtak, 17. rujna 2015. u 18 sati, Mirjana Gulić, autorica izložbe Ostavine, viša arhivistica i voditeljica II. odjela za sređivanje i obradu arhivskog gradiva Državnog arhiva u Zagrebu, održat će predavanje ‘Ostavina Klotilde Buratti (rođene barunice Vraniczany Dobrinović)’.

U Državnom arhivu u Zagrebu otvorena je izložba Ostavine, na kojoj je prikazan ostavinski postupak nakon smrti Klotilde Buratti rođene barunice Vraniczany Dobrinović.

U ovom predavanju, u kratkim crtama, bit će iznijeti biografski podaci o Klotildi Buratti rođenoj barunici Vraniczany Dobrinović. Posebna pozornost bit će data oporuci koju je napisala 1912. godine iz koje je vidljivo kako je suvremeno razmišljala i sukladno tomu i ostavila svu svoju, ne malu, imovinu gradu Zagrebu, brojnim institucijama, ženskim udrugama i pojedincima.

Ulaz slobodan, dobrodošli/e!

Ciklus predavanja o Mariji Jurić Zagorki održava se u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, na adresi Dolac 8. Predavanja se održavaju svaki treći četvrtak u mjesecu. Program podupire Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.