Zagorkin književni klub

Volite čitati Zagorku? Željeli_e biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Želite saznati nešto o nastanku njezinih romana, povijesnom kontekstu u kojem su nastajali i načinima na koje su reflektirali ondašnju stvarnost ove značajne i svestrane autorice i borkinje za ženska i druga ljudska prava? U tom je slučaju ‘Zagorkin književni klub’ upravo za vas!

I treću godinu za redom nastavljamo s druženjima uz Zagorkine romane, te otvaramo dvije nove grupe!

Ta sve one ljubitelje_ice Zagorke koji_e nisu iz Zagreba i okolice te ne mogu uživo prisustvovati sastancima, i ove ćemo godine imate jednu online grupu, čiji će se sastanci održavati putem Zoom platforme.

Sastanci druge grupe dominantno će se odvijati uživo u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb ili pak online u slučaju zaoštravanja epidemiološke situacije i propisanih mjera.

Sastanci će se odvijati jednom mjesečno. Unutar grupa (max 10 osoba) zatvorenog tipa, razgovarat ćemo o prethodno pročitanoj knjizi, a datume sastanaka i popis literature za godinu 2022/2023. članovi_ice dobit će na prvom sastanku koji će se održati u prvoj polovici rujna.

Termini:
1. grupa – utorak, 19 h, samo Zoom
2. grupa – petak, 19 h, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke/Zoom

Ostale informacije:
Trajanje: rujan 2022. – lipanj 2023.
Uvjeti: punoljetnost, mogućnost redovitog dolaska i pristup Zagorkinim knjigama
Kotizacija za 2022./2023. godinu: 500 kn (moguće plaćanje u 2 rate)

Ako ste se spremni otisnuti u čitalačku avanturu sa Zagorkom, prijavite se na e-mail adresu: zagorka@zenstud.hr uz sljedeće podatke:
1. Ime i prezime
2. Kontakt (broj mobitela i e-mail)
3. Odabir preferirane grupe i termina (online grupa utorkom ili grupa petkom uživo)

Prijave su otvorene do 01. rujna 2022. ili do popunjavanja kapaciteta grupa.
Nakon formiranja grupa, poziv se zatvara.